Младински образовен форум и Радиo МОФ го најавија седмото издание на Engage. Станува збор за еден од најголемите, ако не и најголем настан чиј фокус е друштвениот активизам. Откако неколку пати се одржа во МКЦ, настанот се пресели во Култура, а оваа година ќе се одржи во Музејот на современа уметност. Вообичаено и темите и говорниците […]

Прочитај повеќе

е-Општество: Млади и медиуми е дводневна конференција во организација на фондацијата Метаморфозис и Младинскиот образовен форум (МОФ) која ги истражува медиумите од младинска перспектива, медиумите под водство на млади, медиумската писменост, квалитетот на информации, активизмот на дигиталните медиуми, музиката и движењата. Конференцијата е отворен, креативен и интерактивен простор што нуди информации и овозможува дискусија, разни активности […]

Прочитај повеќе