Archives.org повторно ја прошири својата архива. Овој пат тоа го направи со првите видеоигри на Macintosh. Rogue, Colossal Cave Adveture, Dark Castle, Froger и куп други игри сега се достапни за онлајн забава. Она што секако веднаш ќе го забележите е драстично помалиот број на игри тука, отколку во MS-DOS архивата, вели Motherboard. Иако не сте биле […]

Прочитај повеќе

Apple продолжува да го слави 30-тиот роденденот на Mac, овојпат со кратко филмче за „како ја ставаме технологијата во рацете на луѓето“, снимено исклучиво со камерата на iPhone. Квалитетот на видеото е одличен земајќи предвид дека телефонот има квалитетна камера, како и сите други паметни телефони. Но, Apple се разликува од другите бидејќи секогаш знае […]

Прочитај повеќе

Поминаа 30 години од кога Apple ја објави епската реклама во 1984-та година, најавувајќи го Macintosh. Како што напрадување развојот на ИТ, така и персоналниот компјутер доживеа еден куп промени за денес да биде еден од помоќните компјутери со поуникатен дизајни. Но, и покрај сите редизајни, Mac останува како што беше првично замислен – едноставен […]

Прочитај повеќе