Google и оваа година ќе го организира Pwnium 4 во март, и повторно хакерите ќе бидат предизвикани да пронајдат безбедносен пропуст Chrome OS. Google има фонд од 2.7 милиони долари за награди. Наградата се 110.000 долари за компромитирање на оперативниот систем или прелистувачот, додека хакерот е логиран како гостин или корисник, компромитирањето е преку веб. […]

Прочитај повеќе