Microsoft е новиот сопственик на британскиот стартап SwiftKey, автор на една од најпопуларните тастатури за паметни телефони и таблет компјутери. Апликацијата е користи на 300 милиони iOS и Android уреди што ја прави една од најпопуларните тастатури. Но, иако SwiftKey е познат по тастатурата, Microsoft сепак е позаинтересиран за вештачката интелигенција која помага при предвидувањето […]

Прочитај повеќе

Неверојатни 600 милиони телефони на Samsung имаат безбедносен пропуст кој може да се злоупотреби преку SwiftKey тастатурата, која доаѓа преинсталирана на уредите. Пропустот го откри Рајан Велтон од безбедносната компанија која се фокусира на мобилни уреди NowSecure. Пропустот го имаат различните верзии на Galaxy S4 Mini, Galaxy S4, Galaxy S5, како и новиот Galaxy S6. […]

Прочитај повеќе

По 20 години интерфејсот кој го користи Стивен Хокинг конечно доживеа надградба. Новиот систем како и сите претходни последниве 20 години, доаѓа во соработка со Intel, и доаѓа унапреден бидејќи за жал г. Хокинг, поради својата болест, започна пребавно да го користи стариот интерфејс. Претходната верзија на интерфејсот го следеше движењето на образите на г.Хокинг, […]

Прочитај повеќе

Една од најпопуларните Android тастатури, SwiftKey, наскоро би можела да се појави на iOS, но овој пат заедно со апликација SwiftKey Note. Промотивниот материјал на Twitter го сподели @evleaks. Засега нема дополнителни иформации за апликацијата, датата на нејзиното излегување или цената. Цената на Android тастатурата е 4 долари, а нема да биде изненадување и iOS […]

Прочитај повеќе