Strainprint е систем коj на своите корисници ќе им помогне за поефикасно користење на канабис во медицински цели. Сервисот овозможува избор и следење не само на методите и дозирањето, туку и на типот на канабис кој е најдобар за корисникот. Апликацијата е дело на хрватскиот софтверски стартап Agilno. Сервисот овозможува избор од 2.500 медицински потврдени врсти […]

Прочитај повеќе

Основачот на Microsoft, Бил Гејтс, гласал „за“ на референдумот за легализација на марихуaна кој се одржа во 2012 година во американската сојузна држава Вашингтон. Г. Гејтс самиот не е обожавател на марихуаната, иако призна дека во 90-тиме има пробано трева и LSD, но вели дека легализацијата е ескперимент кој треба да се тестира. „Станува збор […]

Прочитај повеќе