Месенџерот на BlackBerry ќе стане мулти-платформска апликација која би требало да им конкурира на се популарните iMessages, WhatsApp и Facebook Chat. Директорот на BlackBerry, Торстен Хајнс, најави дека апликацијата од летово ќе биде достапна и за iPhone (iOS 6+) и за телефоните кои работат на Android 4.0+. Ова беше претставено на конференција на која BlackBerry […]

Прочитај повеќе

Како што наближува 30 јануари и презентирањето на новите Blackberry телефони, дознаваме повеќе и за опциите кои ќе доаѓа новиот телефон. Најновите телефони на Research in Motion ќе доаѓаат со интегрирани видео раговори во BBM (Blackberry Messenger). Информациите најпрво протекоа на форумот на Crackberry, но сликите набрзо беа отстранети од форумот. Сликите доаѓаат со RIM […]

Прочитај повеќе

Research in Motion планира да си го подели својот бизнис на два дела, еден за комуникациската мрежа со пораки и другиот во компанија која прави мобилни телефони BlackBerry, пишува Sunday Times. Планот на RIM е да го лиценцира и одржува системот за пораки, вклучувајќи го и BlackBerry Messenger, и да го издава на трети компании. […]

Прочитај повеќе

Blackberry го има Blackberry Messenger, Apple наскоро ќе го има iMessage, а Samsung оваа недела на IFA конференцијата во Берлин ќе го претстави својот сервис за инстант пораки, ChatON. Од октомври сите Samsung паметни телефони, вклучувајќи ги и обичните, не-паметни уреди, ќе бидат опремени со сервисот за инстант пораки. ChatON ќе биде достапен во повеќе […]

Прочитај повеќе

После четири дена немири во Лондон, хаосот се префрли на Веб. Официјалниот блог на BlackBerry беше нападнат и дифејсиран откако компанијата изјави дека ќе соработува со полицијата да помогне во идентификацијата на учесниците во немирите. Одговорноста за овој напад ја презеде хакерска група наречена TeaMp0isoN, која на официјалниот блог на BlackBerry постави изјава која вели: […]

Прочитај повеќе

Лондонската полиција ги следеше Facebook и Twitter за да ги спречи насилните протести кои го ставија Лондон во хаос веќе три дена, но требаше да го следат BlackBerry Messenger, пишува Guardian. Насилните протести кои веќе три дена предизвикуваат хаос во Лондон, кои се проширија и во Ливерпул, Лидс и Бирмингам, започнаа во саботата, 6-ти август, […]

Прочитај повеќе