Голем дел од нас го имаат слушнатo терминот „disruptive innovation“, иако ова може да биде збунувачки концепт. За да го појасни, инвеститорот Марк Андрисен со серија од 17 твита точно објасни што се подразбира под овој термин. Марк Андерсен е заслужен за Netscape Navigator, сега можеби заборавен прелистувач кој долго време му беше единствена конкуренција […]

Прочитај повеќе

Марк Андрисен, oсновач на првиот прелистувач Netscape и инвеститор во фондот Andreesseen Horowitz, со чии пари се стартувани куп познати компании во Силициумската долина како Box, Facebook, Twitter, Skype, FiftyThree, Foursquare, IFTTT и многу други, во гостинска колумна во New York Times јавно ги поддржа биткоините, објаснувајќи ја дигиталната валута како „пробив во компјутерските науки“ […]

Прочитај повеќе