Продажбата на PC е во надолна линија, и за жал нема никакви најави дека трендот ќе се промени. Но, дури и во овој лош пост-РС период има светли точки. Ова пред се се однесува на мини-РС компјутерите кои во последните години го освоија пазарот, објаснува Лиса Граф од Intel во интервју за Ars Technica за […]

Прочитај повеќе

Intel изработи нова верзија за своето mini-PC NUC. Новата верзија е малку поголема од претходникот но овојпат доаѓа со повеќе слободен простор. Зголемувањето на висината на NUC за околу 12 милиметри овозможува доволно простор за стандарден лаптоп хард-диск и без дополнителни модификации сега може да се користат хард-дискови до 1 TB кои се високи околу […]

Прочитај повеќе