Сакате да ги научите најновите техники и трикови кои ги користат успешните стартапи? Сакате да дознаете повеќе за успешните контент маркетинг кампањи? Што сѐ работат дигиталните маркетери во Европа? Impact Hub Skopje, SECO Entrepreneurship Programme на Владата на Швајцарија, имплементирана од SwissContact во партнерство со J.E. Austin Associates и Brainster најавуваат бесплатен курс со ексклузивната […]

Прочитај повеќе

Aмериканската федералната комисија за трговија (FTC) работи на правилник кој ќе регулира до каде може да се оди со рекламите на интернет, пред тие да станат измама. Станува збор за регулирање на новиот метод на рекламирање преку спонзорирани текстови, таканаречен – native advertising. Native advertising e платена содржина, т.е. рекламни и ПР текстови кои тешко […]

Прочитај повеќе

Microsoft не остави ништо на случајност кога се работи за промоција на Xbox One. Во партнерство со Machinima, компанијата предвиди исплата на дополнителни 3 долари за секои илјада гледачи на YouTube рецензиите за конзолата. Рецензиите не смеат да имаат негативни или со потценувачки коментари за конзолата, за игрите, ниту за Machinima, покажува договорот. Можеби најинтересниот […]

Прочитај повеќе