Канадската компанија Ecobee го претстави Ecobee 3, паметен термостат кој треба да претставува конкуренција на Nest. Компанијата е позната по тоа што го креираше првиот термостат кој се поврзува преку Wi-Fi мрежа. За разлика од претходната генерација овојпат Ecobee работеше на дизајнот, па сега намерата не им е само да биде функционален туку и убав […]

Прочитај повеќе

Nest, еден од пионерите и лидер во креирањето на паметни уреди поврзани на интернет, се одлучи да ја отвори својата платформа за други девелопери. Истовремено компанијата откри и дел производителите чии уреди ќе комуницираат со Nest-термостатот. Машините за перење од Whirlpool, Daimler AG Mercedes-Benz автомобилите, далечинските управувачи од Logitech International, Jawbone бразлетните, се дел од […]

Прочитај повеќе

Thermodo е додаток со температурен сензор за Android или iOS телефоните. Со додатокот телефоните ќе можат да ја покажат точната температура на воздухот. Кога сака да ја дознае температурата, корисникот треба да го приклучи сензорот во приклучокот за слушалки и да ја отчитаат температурата. Цената на Thermodo е 30 долари за стандардната верзија и 45 […]

Прочитај повеќе

Тим од четири инжинери од Spark работи на паметен термостат кој ќе му биде конкуренција на Nest. Засега термостатот е во почетна фаза а веќе има сензори за влажност и температура, IR детектор за движење, едноставен дисплеј и Spark Core. Токму Spark Core е центарот на уредот, a претставува Wi-Fi плочка за развивање која е […]

Прочитај повеќе