Од 2015 година Apple ќе започне да го испорачува Beats за сите корисници на iPhone, јави BBC.Beats апликацијата ќе биде вклучена во следната надградба на iOS. Apple го купи сервисот за стримање на музика неодамна за 3 милијарди долари, иако компанијата е попозната пред се по квалитетните слушалки. Beats апликацијата би требало на компанијата да […]

Прочитај повеќе

Beats од секогаш припаѓале со Apple, изјави продуцентот и основач на Beats Electronics, Џими Ловин, во официјалното соопштение со кое се потврди дека Apple ќе потроши 3 милијарди долари за купување на производителот на музичките слушалки. Beats, основани од г. Ловин и раперот Др. Дре, стартуваа како производител на слушалки за iPhone и iPod, а […]

Прочитај повеќе

Новиот Beats Music ќе биде уште еден од плејадата стриминг музички сервиси; нов конкурент на Rhapsody, Spotify, Rdio, iTunes Radio и други. Но, за разлика од нив Beats Music е сервис на компанија која веќе имаше релативен успех во промовирање на музички продукти. Beats Еlectronic е веќе познат бренд за слушалки кој имаше кратка соработка […]

Прочитај повеќе