Македонскиот стартап Emit Knowledge, развивач на Envoice, претстави нова самостојна алатка. Станува збор за калкулатор кој ќе им помогне на фриленсерите кои наплаќаат преку сервисите како PayPal, Payoneer и Stripe. Envoice Transaction Fee Calculator е бесплатно веб решение кое автоматски пресметува колкав дел од сумата ќе биде искористен за трансакциски трошоци. Алатката е надополнување на сервисот Envoice. Освен пресметување на […]

Прочитај повеќе

Стартуваше македонскиот стартап SocialSpot. Оваа друштвена мрежа наменета за средни бизниси има за цел да ја олесни колаборацијата и споделувањето на знаење внатре во компаниите, со цел да ги направи поефикасни и попродуктивни. Стартапот беше за прв пат претставен во октомври на хрватска конференција за стартапи, и беше еден од осумтте стартапи кои беа дел […]

Прочитај повеќе