Осван изгасен сајт и опасност од долго-годишна затворска казна, основачот на Megaupload, Ким Дотком го изгуби и првото место во онлајн табелата на Call of Duty. Имено Ким Дотком е страствен мултиплеер играч на Call of Duty: Modern Warfare 3 каде е познат како „MEGARACER“. Тој пред еден месец беше прво-рангиран на free for all […]

Прочитај повеќе

Минатата недела претставивме две игри кои се можни кандитати за игра на годината. Оваа недела излегуваат уште две нови игри кои се кандидати за оваа титула. Првата е третото продолжение на серијалот Modern Warfare, а втората игра е петтото продолжение на серијалот Elder Scrolls. Call of Duty: Modern Warfare 3 уште во предпродажбата ги надмина […]

Прочитај повеќе

Конечно започна најголемиот саем на видео игри годинава – Е3 expo 2011. Годинава прес конференциите можете да ги следите истовремено со присутните во халата на некои од медиумските партнерите на Е3. Закажана за 18:30 прес конференцијата не доцнеше ни една минута. На самиот почеток беше презентирана Call of Duty: Modern Warfare 3.

Прочитај повеќе