Организацијата Summer Work & Travel Алумни Македонија и Младински Инфо Клуб — Скопје го организираат првиот ИТ и стартап саем за кариера кој ќе ги поврзе професионалците и талентираните студенти со македонски компании од овие индустрии. “Преку саемот за кариера сакаме да им овозможиме на индивидуалците да ја пронајдат својата работа од соништата, а стартап компаниите да […]

Прочитај повеќе

LetsFundit.mk e прв македонски краудфандинг сервис, кој ќе функционира налик на познатите Kickstarter или Indiegogo, со разликата што ќе се фокусира на локални проекти. Македонските корисници ќе може да инвестираат пари во разни проектите кои им се допаѓаат со цел да мотивираат локалното претприемништво. Како и со другите вакви сервиси, кои стануваат се попопуларни, доколку […]

Прочитај повеќе