Кутиите кои играчите можат да ги купат во Overwatch или Star Wars Battlefront 2  нема да се продаваат во Белгија. Белгиската комисија за игри на среќа донесе заклучок дека: „Плаќање и потоа очекување на нешто што се темели на среќа, е коцкање“, пренесе PC Gamer. Поради ова комисијата разгледа забрана на оваа пракса во видеоигрите. […]

Прочитај повеќе

Начници од Универзитетот Алберта тврдат дека направија алгоритам со кој компјутерот секој пат ќе изигра совршена партија покер. Стратегијата која ја користи алгоритмот е толку блиску до оптималната што во тек на еден човечки живот луѓето не би можеле да се надеваат на позитивен резултат, вели BBC. За разлика од стратешките игри кај кои среќата […]

Прочитај повеќе

Се дигна доста прашина по соопштението на Владата на Македонија дека ќе ги блокира странските сајтови за обложување и игри на среќа, во корист на локални вакви сервиси предводени од нова „Државна видео лотарија“. Целта на таа легислатива е да се спречи одливот на парите од државата, и да се најде начин да се оданочат […]

Прочитај повеќе

„Државна видео лотарија“ ќе ги замени странските спортски обложувалници и интернет сајтови кои нудат игри на среќа. Овој нов правен субјект, креиран од Државната лотарија на Македонија, со инвестиција од 6 милиони евра од Casinos Austria, ќе стартува од пролет и ќе понуди локални игри на среќа и обложувања преку интернет. Целта на проектот, вели […]

Прочитај повеќе