Singular, грузиска компанијата која пред повеќе од една година отвори своја канцеларија во Македонија, го објави првото решение изработено целосно од развојниот тим во Македонија. Станува збор за платформа за онлајн обложување која доаѓа под името SportsbookV2, но која не е достапна во земјава, туку е наменета за странските пазари. „Тоа е модерно решение за […]

Прочитај повеќе

„Државна видео лотарија“ ќе ги замени странските спортски обложувалници и интернет сајтови кои нудат игри на среќа. Овој нов правен субјект, креиран од Државната лотарија на Македонија, со инвестиција од 6 милиони евра од Casinos Austria, ќе стартува од пролет и ќе понуди локални игри на среќа и обложувања преку интернет. Целта на проектот, вели […]

Прочитај повеќе