Не е можно вашиот компјутер да е толку бавен. Сигурни сте дека не бил толку бавен, но тврдоглавиот метален ѕвер одбива послушност и не сака ништо повеќе од петминутно отворање Chrome и свирепо замрзнување и на најосновните операции. Пред да го форматирате хард дискот и да реинсталирате свежа копија на оперативниот систем, пробајте си ја […]

Прочитај повеќе

При претставувањето на својот нов паметен телефон, HTC рече дека „повторно го измисливме“ мобилното искуство. Штета што заборавија да одберат ново име за својот нов телефон. Да нема забуна, новиот HTC One не е One X, ниту One V, ниту One S кои се веќе неколку месеци достапни и во Македонија, туку е „the New […]

Прочитај повеќе

HTC го стартува HTCdev сајтот преку кој развивачите на апликации ќе можат да се запознаат со OpenSense софтерските алатки за искористување на Sense 3D интерфејсот и Scribe пенкалото. Со Sense алатките, програмерите ќе можат да креираат повеќе апликации оптимизирани за HTC Android уреди, што значи уредите ќе бидат и позанимливи за корисниците, со повеќе кретивни […]

Прочитај повеќе