Повеќе од 300 инфицирани апликации се отстранети од AppStore кој вообичаено важи за побезбеден од Google Play, но последните вести велат дека апликациите не „против“ девелоперите, туку се и поопасни за самите корисници одошто првично се мислеше, јави Wired. „Ги отстранивме сите апликации за кои знаеме дека се креирани со невезбедниот Xcode од App Store. […]

Прочитај повеќе

Во 2013 година користењето на паметни телефони е зголемено за 115 отсто, а порастот е предводен од апликациите за испраќање пораки, јавува Flurry. Апликациите за пораки и друштвените мрежи имаат пораст во својата употреба од дури 203 отсто; зад нив се апликациите за продуктивност како Evernote и Quip и сличните на нив со 149 отсто. […]

Прочитај повеќе