HTC го стартува HTCdev сајтот преку кој развивачите на апликации ќе можат да се запознаат со OpenSense софтерските алатки за искористување на Sense 3D интерфејсот и Scribe пенкалото. Со Sense алатките, програмерите ќе можат да креираат повеќе апликации оптимизирани за HTC Android уреди, што значи уредите ќе бидат и позанимливи за корисниците, со повеќе кретивни […]

Прочитај повеќе