По три години зад решетки, Готфрид Свартхолм , еден од тројцата основачи на Pirate Bay, конечно е надвор од затвор, пренесува Torrent Freak. Познат подобро на Интернет под псевдонимот Anakata, шведскиот програмер го напушти затворот во Данска минатиот месец, но мораше да одлежи и едномесечна затворска казна во Шведска поради хакерски напад. Потврдата за ослободувањето […]

Прочитај повеќе

Данскиот суд го прогласи за виновен ко-основачот на PirateBay, Готфрид Свартхолм Варг, за хакерски напад и нанесување на штета. Донесената пресуда е затворска казна од 3,5 години, а максималната казна која можеше да ја отслужи г. Свартхолм, во онлајн светот познат како Anakata, е шест години, јави Torrent Freak. Покрај него, осуден е уште еден […]

Прочитај повеќе

Петицијата која ја започнаа поддржувачите на Готфрид Anakata Свартхолм вроди со плод и данските власти ќе му овозможат подобри услови во затворот, јавува Digital Trends. Над 105.473 петиционери го потпишаа барањето за подобри затворски услови за „кралот пират“. Anakata, еден од трите кo-oсновачи на Pirate Bay, беше уапсен поради пробивање на финансиските ситеми на неколку […]

Прочитај повеќе