Дружење, програмирање и креативно изработка на видео игри oд нула, за само два дена. Ова во суштина е целта на Global Game Јам, глобален гејминг 48-часовен маратон кој ќе се одржи во разни градови ширум светот истовремено од 24 до 26-ти јануари, вклучувајќи ги и Скопје и Битола. Настанот во Македонија го организира Македонската асоцијација […]

Прочитај повеќе