За само неколку години, во 2026, 10 години по апокалипсата, светот ќе биде постапокалиптично место. Луѓето ќе морааат да бидат подготвени на сè, на куп работи само за да преживеат. Мизеријата на преживување во ваков свет е главен дел од приказната за The Seed, нова игра од Дамјан Цветков-Димитров и Николај Аaоре дел од креаторите на […]

Прочитај повеќе

Интрото на новиот Misery Mod 2.1, кое некои фанови го оценија како „badass“, е снимано во Скопје и Велес, но кога ќе го погледнете нема да ги видите спомениците, ниту некој препознатлив дел бидејќи неговата намена е да ве воведе во постапокалиптичниот свет на играта. Misery Mod на кратко е игра направена од друга игра, […]

Прочитај повеќе