EyeVerify, компанија чија технологија ја користат и банките во САД, сега е дел од Ant Financial, компанија која пак е во сопственост на Alibaba. Ant Financial е одделот на Alibaba за финансиска исплата, јави Fortune. Технологијата на EyeVerify овозможува биометриски пристап до сметките, преку скенирање на окото. Сензорите кои ги користи компанијата ги скенираат крвните садови во […]

Прочитај повеќе

Samsung на CES 2014 најави дека најновата петта верзија на Galaxy паметните телефони ќе се појави во април, и, за да бидат подобри од Apple и iPhone 5S сензорот за читање на отисо ци, можно е да има сензор за скенирање на очите со кој ќе се отклучува телефонот. Се уште нема детали за цената […]

Прочитај повеќе