Дали технологијата во иднина во целост би можела да ги промени рестораните и нивниот начин на работење? Пред неколку недели во Сан Франциско е отворен првиот комплетно автоматизиран ресторан Eatsa. Неодамна TechCrunch го посети ресторанот, а услугата и изгледот може да ги погледнете во видеото подолу. Првата работа која можат да ја забележат посетителите е […]

Прочитај повеќе

Крајот на летото за најголемиот дел од нас значи пофокусирано враќање на работа, намалување на физичките активности, помалку внимание на исхраната, а со тоа и зголемување на килограмите. Eat This Much е онлајн сервис кој е погоден особено во овој период од годината, а има за цел да ви помогне да ја оддржувате или постигнете […]

Прочитај повеќе

Најдобар начин за ресторан да добие добра репутација е да има добра храна. Меѓутоа добра репутација се добива и нудејќи им уникатно искуство на гостите. Пример за вакви ресторани се оние кои што се тематски дизајнирани, или пак што се наоаѓаат на некоја некарактеристична локација. Многу ресторани во САД, во трката да привлечат што поголемо […]

Прочитај повеќе