Теренското возило на Tesla, Model X е прво возило од ваков тип кој со највисока оценка ги помина сите „crash“-тестови. Автомобилот е втор на листата на безбедни возила, веднаш зад уште едно возило од Tesla, Model S. Возилото помина со 5 ѕвезди на секој од тестовите и подтестовите кои ги прави Националната агенција за безбедност […]

Прочитај повеќе

Една од компаниите кои на CES 2014 презентираат паметни автомобили е германскиот производител Audi, кој ги тестира своите возила во градско возење на улиците на Берлин. Од своите искуства Audi ќе се обиде на своите корисници да им понуди нешто повеќе од конкурентите кога е во прашање вистински паметен автомобил кој може да го следи […]

Прочитај повеќе