Надополнување: Доменот веќе е изгасен од Мotion Pictures Association of America. Првичниот текст: Живеам во земја во која законите за авторски права се скоро непостоечки, и мене едноставно не ми е гајле, вели српскиот програмер Милан Крагујевиќ кој на ProjectHunt објави нова верзија на контроверзниот стриминг софтвер PopCorn. „Ќе продолжам да го преместувам сајтот, променувајќи […]

Прочитај повеќе

Музичкиот сервис на Џеј-Зи, Tidal, можеби има премалку корисници за да биде музички релевантен, но со оглед на тоа дека сервисот собра над 700.000 корисници за еден месец, сè уште е рано неговите основачи да се откажат од него. Тоа што можеби треба да го загрижи раперот и директор на компанијата, Џеј-Зи, е нeгативниот тренд […]

Прочитај повеќе

Amazon, а не YouTube, ќе бидат новите сопственици на стриминг платформата Twitch. Потегот на Amazon, кој потроши 970 милиони долари за сервисот на кој се стримаат гејминг видеа, ги изненади сите, особено бидејќи мислењето беше дека YouTube, за кој се шпекулираше дека е во финални преговори со Twitch, ќе успее да ја донесе платформата во […]

Прочитај повеќе

Новиот Beats Music ќе биде уште еден од плејадата стриминг музички сервиси; нов конкурент на Rhapsody, Spotify, Rdio, iTunes Radio и други. Но, за разлика од нив Beats Music е сервис на компанија која веќе имаше релативен успех во промовирање на музички продукти. Beats Еlectronic е веќе познат бренд за слушалки кој имаше кратка соработка […]

Прочитај повеќе

Конечно Sony го објави планот кои го имаат со Gaikai. Oткако го купија пред повеќе од година, во голем дел бевме убедени дека Sony сериозно размислува да го понуди играњето преку облак на корисниците. Годинава на CES 2014 Sony и официјално ја понуди PlayStation Now услугата – гејминг преку облак кој нема да биде достапен […]

Прочитај повеќе