Deliveroo е стартап од Лондон кој сака да ги предизвика конкурентите со тоа што ќе овозможи достава на храна со подобар квалитет. Стартапот е основан од Вил Шу, инвестициски банкар, кој по преселбата од САД забележал дека голем дел од ексклузивните ресторани во Англија не вршат достава. Неговата идеја која му донесе вкупно 200 милиони […]

Прочитај повеќе

Дали технологијата во иднина во целост би можела да ги промени рестораните и нивниот начин на работење? Пред неколку недели во Сан Франциско е отворен првиот комплетно автоматизиран ресторан Eatsa. Неодамна TechCrunch го посети ресторанот, а услугата и изгледот може да ги погледнете во видеото подолу. Првата работа која можат да ја забележат посетителите е […]

Прочитај повеќе

iMenu е стартап од Риека кој сака да го замени класичното мени со таблет компјутер. Идејата им се допадна и на властите во Хрватска, па Министерството за туризам го награди проектот со 30.000 куни, јавува Netokracija. Апликацијата ќе овозможи секое јадење не само да биде претставено со фотографија, туку и со кусо видео. Покрај ова […]

Прочитај повеќе

Сите сме биле во ситуација да сакаме да нарачаме нешто за јадење, а да не знаеме од каде или што, нели? Или пак уште полошо, да сме мртви гладни, и во непознат град без да знаеме каде во близина има ресторан. За среќа, најдовме решение на овие светски проблеми. Jadi.me е македонска Android апликација која […]

Прочитај повеќе

Се извинуваме за вулгарниот јазик, но „Where the fuck should I go for drinks“ е навистина добар сервис за да најдете локални ресторани и барови за јадење и пиење. Не само што сервисот ќе ви препорача по случаен избор места во неколку градови од Македонија, туку и ќе ви покаже e**** мапа за како најбрзо […]

Прочитај повеќе

По Аndroid апликацијата, Златна книга објави и апликација за iPhone и iPad. Апликацијата овозможува гео-локациско пребарување истакнувајќи ги првите најблиски резултати на фирми и други правни податоци на Златна книга. Има опција за правење повици директно од резултатите, снимање во именик, и прегледување на контактите. Има и опција доколку сакате да пребарате по град, не […]

Прочитај повеќе

Со купувањето на Zagat, Google не инвестира во ИТ компанија или стартап, туку во 32 години стар издавач на водичи за ресторани и шопинг центри во 100 градови ширум светот. Zagat продава по 5 милиони принтани и дигитални водичи годишно. Сите водичи се креираат со оценки од разни рецезенти. Покрај водичите, сервисот има и мобилни […]

Прочитај повеќе

Најдобар начин за ресторан да добие добра репутација е да има добра храна. Меѓутоа добра репутација се добива и нудејќи им уникатно искуство на гостите. Пример за вакви ресторани се оние кои што се тематски дизајнирани, или пак што се наоаѓаат на некоја некарактеристична локација. Многу ресторани во САД, во трката да привлечат што поголемо […]

Прочитај повеќе