Yahoo на CES 2014 официјално ги претстави своите нови Yahoo Tech и Yahoo Food сајтови кои ќе им се приклучат на Yahoo News и Yahoo Business. Сите сајтови на интернет гигантот, покрај целта да информираат, се наменети и да го рашират брендот Yahoo кон пошироката публика. Покрај тоа што е интернет пребарувач кој си ја […]

Прочитај повеќе

Електричниот автомобил Navia е првото автономно возило кое ќе се појави во продажба. Navia e производ на Induct Technology, а е минибус кој е наменет за превоз на осум патници. Возилото е целосно електрично и вози без емисија на штетни гасови, иако е прилично споро со брзина од 20 км/ч. Возилото може да се испрограмира […]

Прочитај повеќе