Откако минатата недела образовниот процес „паузираше“ поради пандемијата, оваа недела ќе продолжи онлајн. Пандемијата на коронавирусот мината недела ги затвори училиштата, средните школи и факултетите, но и покрај опасноста најголем дел од децата не беа во карантин. Со оглед на тоа дека барем во моментов кризата не изгледа дека ќе заврши за кратко време, најголем […]

Прочитај повеќе

Техничките компании се еден од секторите погодени од коронавирусот. Секторот полека но сигурно започнува со одлагање и намалени испораки на хардвер, затворање на продавници и специјални мерки. Епидемијата на коронавирус започна 1 декември 2019. Првиот идентификуван случај е во градот Вухан. Досега се евидентирани 40171 заразени, а во карантин во моментов се речиси 400 000 […]

Прочитај повеќе

Основачот на Microsoft, Бил Гејтс, на својот блог ги сподели најпозитивните моменти од 2013 година во неговата лична листа. Листата на г. Гејтс остава навистина простор за оптимизам, а уште подобро би било овие трендови да продолжат. Г. Гејтс пишува дека неодамнешните случаи на полио во Сирија, Кенија и Сомалија наидоа на супер брз одговор. […]

Прочитај повеќе