Во 2017 компанијата  Equifax откри дека се жртва на еден од најголемите хакерски напади. Над 147 милиони корисници на компанијата, но и луѓе чии податоци компанијата ги анализирала ја загубија контролата врз своите податоци. Equifax призна дека не преземале соодветни мерки за да ги заштитат клиентите и се спогоди со жртвите на овој напад. Казната […]

Прочитај повеќе

Лични податоци за најмалку 20 милиони банкарски сметки и сметки од кредитни картички се објавени во едно од најголемите протекување на податоци кое досега го имала Јужна Кореа, пренесува Security Week. Со оглед на тоа дека Јужна Кореа има 50 милиони жители ова опфаќа повеќе од 40 отсто од населинието во оваа азиска држава. Во […]

Прочитај повеќе

За Нова година од популарниот сервис за споделување на краткотрајни пораки Snapchat беа украдени над 4,6 милиони профили на корисници од Северна Америка. Профилите беа јавно објавени на SnapcharDB страната која сега веќе е недостапна. Тоа што претставува проблем за сите пробиени профили е што иако Snapchat ги крие последните бројки на телефоните, сепак напаѓачот […]

Прочитај повеќе