Google се одлучи да започне контра тужба против Apple со која ќе се обиде да заштити дел од компаниите кои произведуваат Android телефони, и кои се во опасност да бидат тужени поради портфолиото на патенти на Nortel кое сега е во сопственост на Rockstar Consortium. Во своето барање Google тврди дека Rockstar ги користи патентите […]

Прочитај повеќе