Крајот на 2014-та вообичаено е без премногу новитети кога е во прашање ИТ индустријата, но веќе со самиот почеток на годината доаѓа можеби најголемиот настан Consumer Electronic Show или накусо CES, кој се одржува од 6 до 9 јануари во Лас Вегас. Како и минатите години CES и оваа година ќе биде показател на трендовите […]

Прочитај повеќе

Купувачите на нови телевизори на Samsung, кои ќе се продаваат од 2014-та година, ќе имаат телевизор со гласовна контрола и ќе можат да навигираат низ содржините со гестикулации. Покрај подобрената интеракција, Samsung на CES 2014 ќе претстави и нов телевизор Ultra HD кој ќе биде од 105-инчи со закривен екран, со резолуција 5.120х2.160. Цената не […]

Прочитај повеќе