Flappy Bird е игра која неочекувано се најде на првото место во App Store, а одлично котира и на Google Play. Играта е дело на компанијата .GEARS зад која се наоѓа самостоен инди-развивач од Виетнам, Нгуен Ха Донг, кој има 3 речиси идентични апликации во Top 10 во AppStore. Игрите на г. Донг се навистина […]

Прочитај повеќе

Strike Vector е нова мултиплеер игра од инди студијото Regequit. Tоа што е навистина импозантно е што најголем дел од играта е крирана од четири ентузијасти на кои подоцна им се приклучија петмина, сочинувајќи тим кој креира сосема нов тип на FPS. Ragequit е независно студио, но дел од неговите членови се ветерани кои работеле […]

Прочитај повеќе