Фотографии и членови на семејството имаат доволно сличности да го излажат сензорот на Galaxy S10. Телефонот кој без сомневање е еден од најдобрите, ако не и најдобар Android телефон во моментов сепак не треба да го отклучувате со ликот. Телефонот го отклучиja Verge, Unbox Therapy и AndroidWorld.it. Веројатно најпоразителен е начинот на кој AndroidWorld.it го отклучи […]

Прочитај повеќе

Дали желбата да се прикаже иновација всушност ги прави телефоните помалку безбедни? Отклучувањето на телефонот со ликот не e побезбедно од лозинка, а доказ за тоа е експериментот на Томас Брустер од Forbes. Со испринтана 3Д маска г. Брустер успеа да отклучи куп Android телефони, а единствениот телефон кој остана заклучен и отпорен на маската […]

Прочитај повеќе

По неколку месеци од објавување на новиот редизајниран iOS 7, сега се појави и Jailbreak алатка за отклучување на iPhone, iPod и iPad-ите. Но, иако алатката овозможува да се тргнете од канџите на Apple во смисла на поставените ограничувања, во замена за поголема слобода и персонализација, сепак се чини дека тимот кој стои зад отклучувањето, […]

Прочитај повеќе