Oppo се подготвува да издаде мини верзија на 5.9-инчниот Oppo N1. Новата верзија се појави на сајтот на кинескиот производител, заедно со детали за телефонот. Иако станува збор за мини-верзија, телефонот сепак доаѓа со 5-инчен дисплеј. Иако хардверот останува мистерија од тоа што се забележува на сликите е дека и мини верзијата ќе биде изработена […]

Прочитај повеќе

Oppo N1 e првиот паметен телефон со CyanogenMod кој доби официјална поддршка од Google. Телефонот излегува еден ден пред католичкиот Божиќ, и е одличен подарок за љубителите на Android кои сакаат поголема персонализација.Покрај ова објавен е и „factory image“ на N1 за „безбедно враќање назад по хакирањата“. Освен ова Cyanogen го издаде и кодот за […]

Прочитај повеќе

Oppo N1 е првиот паметен телефон кој официјално ќе се испорачува со CyanogenMod, алтернативна Android верзија која дозволува поголема персонализација. Cyanogen Inc. доби одобрување од Google, oткако ги помина тестовите за компатибилност, што значи дека Oppo N1 го има првиот CyanogenMod уред со официјален пристап до Google Play Store, и легитимно користење на апликации од […]

Прочитај повеќе