Обновено на 5-ти мај, 2016: Австралијанецот Стив Рајт сепак не успеа целосно да потврди дека баш тој е основачот на крипто-валутата Bitcoin, односно дека тој се крие зад псевдонимот Сатоши Накамото. Иако Г. Рајт вети дека ќе достави повеќе докази, сепак скептицизмот бара големите тврдења да имаат и големи и непобитни докази. Тврдењето на австралијанецот […]

Прочитај повеќе

Американското Федерално истражно биро е сопственик на паричникот со најголем број на биткоини во него, дури 144.000 биткоини кои вредат околу 100 милиони долари, јавува Wired. Доколку FBI беше инвеститор, падот на вредноста на биткоините ќе ги чинеше околу 75 милиони долари. Сепак, Федералното биро не e инвеститор во дигиталната валута, туку монетите ги собра […]

Прочитај повеќе