Периодот пред новогодишните празници е време во кое IBM вообичаено ја презентира својата „5 во 5“ листа. На oваа листа се наоѓаат пет предвидувања за кои IBM вели дека ќе бидат реалност во следните пет години. Напредокот во овие технологии ќе биде забрзан од „Cloud“ услугите и персонализацијата. Во следните пет години напредокот на учењето […]

Прочитај повеќе