Онлајн-библиотеката Книготека, која според Off.net.mk е „најважниот проект кој некогаш и се случил на македонската книжевност“, и која ќе стартува наскоро, околу Нова година, има за цел да го промовира македонското културно наследство и современото литературно творештво кон македонската, но и светската публика. Проектот го стартува Фондацијата Македоника која вели дека објавените е-книги ќе бидат […]

Прочитај повеќе