Зад затворени врати, во мала сала преполна со македонски стартапи и разни инвеститори се одржа Demo Day на македонскиот акселератор NewMen’s Business Accelerator. Идејата беше стартапите од Македонија, Хрватска и Словенија да се претстават за само неколку минути, и можеби да успеат да привлечат инвестиција од безмилосните инвеститори кои сакаат да го знаат и најмалиот […]

Прочитај повеќе

Во Скопје се одржа првиот интернацонален Dеmо Day на стартап-акселераторот SuperFounders, каде девет стартапи од Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина ги претставија своите идеи пред експертите во надеж да добијат поддршка, менторство и секако финансии да ја реализираат идејата во бизнис. Иако некои од стартапите беа одлични во презентирањето, со добро осмислен бизнис […]

Прочитај повеќе

На 7 јули ќе се одржи првиот интернационален демо ден на SuperFounders. Станува збор за настан каде дванаесеттина стартапии од Скопје, Подгорица, Бања Лука, и можеби Солун, ќе добијат шанса да се претстават, а ќе има и тренинг за стартапи, и неколку експерти кои ќе го споделат своето претприемачко искуство. Стартапите кои ќе се натпреваруваат […]

Прочитај повеќе

Во среда, 18-ти декември, со почеток во 18:00 часот ќе се одржи Demo Day презентација на стартапите кои се дел од Start програмата на локалниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Пет македонски стартапи кои успешно ја завршија програмата, ќе добијат по 8 минути за презентации и по 7 минути за прашања од панел судиите кои ќе […]

Прочитај повеќе