Германија размислува да започне да го третира Google како комунална компанија, односно како електростопанство, водовот и сличните компании. Таквото категоризирање значи дека компанијата ќе биде под „лупа“ на регулаторна комисија за да се избегне злоупотреба на доминантниот удел на пазарот. Документот од Bundeskartellamt регулатор кој се грижи за заштита на конкуренцијата, предупреди дека доколку гигантот […]

Прочитај повеќе

Интернационалната комисија за електротехника (IEC) најави нов стандард за полначите за лаптоп компјутери со кои ќе може да се полнат повеќе типови на лаптопи. Новиот стандард има низа на спецификации од конекторот до приклучокот како и безбедност, интероперабилност, ефиканост и мерки за заштита на околината. „Секоја година милијарди полначи се испорачуваат низ целиот свет. Напојувањата […]

Прочитај повеќе