Интернационалната комисија за електротехника (IEC) најави нов стандард за полначите за лаптоп компјутери со кои ќе може да се полнат повеќе типови на лаптопи. Новиот стандард има низа на спецификации од конекторот до приклучокот како и безбедност, интероперабилност, ефиканост и мерки за заштита на околината. „Секоја година милијарди полначи се испорачуваат низ целиот свет. Напојувањата […]

Прочитај повеќе