Google ги прогласи настаните кои ја одбележаа годната според пребарувањата, можеби очекувано на прво место е Нелсон Мандела, лидерот без кој не може ниту да се замисли модерна Африка. Во најпопуларните пребарувања во изминатата година се и немили настани кои не погодија во 2013, терористичкиот напад врз Бостонскиот маратон и разурнувањето кое го направи тајфунот […]

Прочитај повеќе