Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Во изминатава година корисниците конечно имаат можност да видат некои од подолго очекуваните технологии. Oculus Rift VR, Google Glass, паметни часовници и Интернет на нештата се дел од новите револуционарни технологии кои ја одбележаа 2013-та година, но и ни покажаа дека иднината е светла и возбудлива. Еве потсетување за дел од нив. Leap Motion е […]

Прочитај повеќе

Google ги прогласи настаните кои ја одбележаа годната според пребарувањата, можеби очекувано на прво место е Нелсон Мандела, лидерот без кој не може ниту да се замисли модерна Африка. Во најпопуларните пребарувања во изминатата година се и немили настани кои не погодија во 2013, терористичкиот напад врз Бостонскиот маратон и разурнувањето кое го направи тајфунот […]

Прочитај повеќе