Од неодамна, вљубеници во ретро игри имаат на располагање пет бесплатни игри и, од комфорот на нивниот телефон, можат да се втурнат во носталгично патување со Sonic The Hedgehog, Phantasy Star 2, Comix Zone, Kid Chameleon и Altered Beast. Сите пет игри се бесплатни со реклами, со можност на нивно елиминирање доколку се направи финансиска […]

Прочитај повеќе

Passionate fur petters. Вака Дамјан Цветков-Димитров ми ги објасни играчите кои сакаат да ја играат неговата нова iOS игра, која ја дизајнираше со неговата сопруга Нина Геометриева. Можеби парот ви е познат по нивната претходна игра UUUU која беше една од најкреативните мобилни игри што сум ги играл. И ако ја познавате нивната работа, дали […]

Прочитај повеќе

Видеоиграта Kim Kardashian Hollywood од Glu Mobile, за Android и iOS, може да заработи 200 милиони долари доколку се остварат прогнозите на аналитичарот Даглас Кројц, a 45 отсто од заработката оди кај г-ѓа Кардашиан. Не постои лош публицитет, нели? Иако е очигледно дека поради брендот Ким Кардашијан играчите ја играат играта, во овој момент играта […]

Прочитај повеќе

TwoDots е нова iOS сложувалка од Betaworks, која го има истиот минималистички дизајн како претходникот Dots. Механизмот на играта е истиот, треба да ги поврзете точките за поени, но за разлика од оригиналната Dots која стана хит поради својата едноставност, TwoDots сега се фокусира повеќе на друштвениот аспект. Играта ве поканува да ги поканите пријателите […]

Прочитај повеќе

Colorence е iOS видеоигра од Игор Јовчевски, креатор на WooWave, и според зборовите на авторот има потенцијал да се користи како вежба на мозокот. Идејата зад Colorence е да го тренира умот да ги препознава боите, нивните комбинации и со ова додека играте игра. Играта е едноставна и е базирана на квадрати со различна боја, […]

Прочитај повеќе

Game Oven, стартап од Утрехт основан од Бојан Ендровски и Адриан де Јог, ja додаде Bounden во своето портфолио на друштвени игри како Bam Fu и Fingle. Најновата игра на Game Oven, направена со помош на четири кореографи од Холандскиот национален балет, е всушност балет помеѓу дваjцa корисници кои мора да го следат екранот на […]

Прочитај повеќе