Control беше едно од најпријатните изненадувања годинава. Мајсторите зад Alan Wake и Max Payne произлегоа со интересна интерактивна акција, со уникатна приказна и гејмплеј механики тешко инспирирани од сега-заборавените Second Sight и Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy. Но, иако играта заврши со многу нерасчистени работи, тоа не значи дека работите ќе останат на такво збунувачко рамниште. Имено, […]

Прочитај повеќе

Задачата на хакатонот на Nordeus, српска компанија чија игра Top Eleven има над 10-тина милиони корисници, е да се креира игра од нула за само 24 часа. Предизвикот e интензивен и тежок, но и инспиративен за трите македонски тимови кои отпатуваа во Белград, и изминатиов викенд, на 14 и 15-ти декември, ја истакнаа својата креативност […]

Прочитај повеќе