Play Store има над милион апликации и пронаоѓањето на апликациите кои ни се потребни понекогаш е повеќе работа на среќа и информираност, отколку на упорност. Но, Google ќе го смени ова со нова функционалност на Android, и ќе се обиде да ни помогне да ги пронајдеме апликациите кои ни се потребни, кога ни се најпотребни. Она што […]

Прочитај повеќе

Twitter повторно ја тестира функцијата со која ќе можете да следите твитови од корисници кои се блиску до вас, без врска дали сте пријатели со нив. Функцијата засега е наречена Nearby и веќе се појавува на дело од телефоните кај корисниците кои дозволуваат споделување на локација, јави Wall Street Journal. Со Nearby корисниците ќе можат […]

Прочитај повеќе