Bitcoin повторно надмина 5.000 долари и поставува рекорди. Криптовалутата достигна и 5.855 долари, со што 1 биткоин сега е над 4  пати повреден од 1 унца злато. Причината за брзиот раст на криптовалутата е објавата на една од најголемите берзи на криптовалута во САД. Coinbase објави дека овозможува купување на криптовалути со трансакција директно од банките. Максималната […]

Прочитај повеќе

Coinbase ја лансираше првата биткоин берза во САД, за која доби законска поддршка од 24 држави во САД помеѓу кои Њујорк и Калифорнија. За сега берзата тргува единствено во САД, но плановите се за проширување и глобална трговија со крипто-валутата низ целиот свет, јави Coindesk. „Берзата ќе понуди поголема безбедност за поединците и институциите кои […]

Прочитај повеќе

PayPal започнува соработка со три од водечките биткоин сервиси за исплата BitPlay, CoinBase и GoCoin, со што ќе овозможи плаќање со крипто-валутата преку својата платформа. Услугата за почеток е достапна во Северна Америка, објави PayPal на својот блог. Сепак PayPal нема да ги процесира овие исплати, а биткоин нема засега да биде додаден во PayPal […]

Прочитај повеќе

Andreessen Horowitz со ивестиција вредна 25 милиони милиони долари во стартапот Coinbase стана најголемиот инвеститор во дигиталната валута биткоин. Coinbase им овозможува на корисниците да ги користат нивните услуги како своевиден дигитален трезор во кој ги чуваат своите пари без да се грижат за можни напади. Во моментов Coinbase има над 600.000 корисници, а популарноста […]

Прочитај повеќе