Работникот има право на приватност на своето работно место, а Романецот Богдан Барбулески не смееше да биде отпуштен. Со ова Големиот судски совет во Европскиот суд за човекови права ја промени претхода судска одлука по жалбата на г. Барбулеску. Во јануари истиот суд, донесе одлука дека компанијaта не го нарушила правото на приватност. „Судот одлучи дека судот […]

Прочитај повеќе

Нема место за приватност на работно место, вели Европскиот суд за човекови права. Компанијата има право да ги чита приватните пораки преку било кој софтвер за разговор и електронската пошта, вели судот. Решението доаѓа по завршувањето на судски спор во Стразбург побаран од романскиот инженер Богдан Барбулеску, кој се жалеше за нарушување на приватноста од […]

Прочитај повеќе

Linkedin ја објави листата на најупотребувани придавки со кои се опишуваат нивните корисници во своите резимеа. Годинава убедливо најупотребуван збор е „одговорен“ и тоа е двапати почесто користен од вториот збор на листата „стратешки“. Трпелив, експерт, организациски и иновативен се нови зборови на листата на најупотребувани придавки, односно ги заменија експериментален, мотивиран, мултинационален и специјализиран. […]

Прочитај повеќе