Сите оние кои се сместуваат во нов дом или пак сакаат да внесат нова свежина во нивните древни соби, би можеле да ги искористат потенцијалите на бесплатната алатка Sweet Home 3D. Шестата верзија ви дозволува олеснето создавање дводимензионален план на подот, вметнување мебел и 3D интерактивен преглед на резултатите од таквата распределба. Објектите со кои можете […]

Прочитај повеќе

Во случај да имате стари iOS направи, можете да им најдете второстепена корист и да ги искористите за надгледување на вашиот дом и зголемување на безбедносниот фактор. Manything е интересна кованица од зборовите monitor и anything. Исто така е исклучително корисна и целосно бесплатна апликација која ви е потребна доколку сакате да им вдахнете втор […]

Прочитај повеќе

Во не така далечна иднина, следните десетина години, сите апарати кои ги посетуваме ќе бидат меѓусебно поврзани. Станува збор за релативно новиот тренд на паметни уреди поврзани на интернет, означени со термин „Интернет на нештата“, кои постојано и навремено ги известуваат корисниците за сите промени. Без сомневање Nest се едни од иноваторите во ова поле […]

Прочитај повеќе