Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, осумдесетто издание. Battlefield 5 ќе излезе дури на 19.октомври, но тоа не значи дека не треба да имате доволно време за да соодветно се подготвите за играта и ја дочекате со хардверско чудовиште кое ќе излезе во пресрет […]

Прочитај повеќе

Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, шесто издание. Battleborn го воведе и 26-тиот херој, роботот Kid Ultra. Ликот е бесплатен за сите сопственици на сезонската пропусница, а за сите останати е достапен од 3 ноември. Се шушка дека играта, исто како и Evolve, би […]

Прочитај повеќе

Иднината на гејмингот е во стримањето и се поголем број од играчите ги користат апликациите кои овозможуваат споделување на играњето. Најголема платформа, барем засега, која овозможува лесно стримање, дури и преку копче на поновите конзоли како Xbox One и Playstation 4, и која нуди одлична дистрибуција на стримот кон поголема публика е Twitch TV. За […]

Прочитај повеќе